ŠTA VIDETI NA TAJLANDU U 2019? (2) - SABAI TRAVEL

ŠTA VIDETI NA TAJLANDU U 2019? (2)

Posted By: Maja Smilja

Published On: март 12, 2019

U nastavku našeg članka inspirisanog ulaskom u novu kalendarsku godinu otkrićemo ono što o Tajlandu zna nekolicina. S kraljevinom na obalama Andamanskog mora po pravilu je tako, jer nekad i nas same, redovno prisutne u istoj, iznenadi novim razlozima zaviriti u svaki kutak 70-milionskog dela Azije.

 

Buffalo Racing Festival 

Oktobar

Izvor

Možda prepoznatljiva po azijskim slonovima, ova raznolika i jedinstvena država ponudiće dozu egzotike i za same lokalce – osim stanovnika Chonburi-ja, centra istoimene provincije na obalama Tajlandskog zaliva, a u blizini jedne od najposećenijih turističkih destinacija – Pattaya-e. Trka bikova ukorenjena je u tradiciji ovog mesta već stotinak godina a to ne nameravaju menjati. Možda i zbog ljudi koji sa oduševljenjem svake godine u početak leta na ovom delu azijskog kontinenta posmatraju čudesno snažne životinje u galopu na kome bi im mnoga grla pozavidela! Adrenalin, pozitivna atmosfera i potpuno neponovljivo iskustvo ono je što ovaj festival i deo kraljevine čini must visit lokacijom svakog avanturiste.

 

Lopburi Monkey Banquet

Novembar

Izvor

U centralnom regionu sem prepoznatljivih prastarih hramova ovaj deo godine turistički je najprometniji zahvaljujući fantastičnom običaju “gozbe” tokom koje lokalci najraznovrsnije voće i povrće servira hiljadama majmuna. Oko četiri tona istoga završi u stomacima ovih druželjubivih bića te ne čudi činjenica da su atrakcija koja ovo istorijski interesantnu lokaciju čini još izuzetnijom i vrednijom posete.

 

Wonderfruit Music and Arts Festival

Decembar

Izvor

Sa raznim kulturama i putnicima iz celog sveta, može se reći da svet zaista dolazi na Tajland. A to najbolje vidimo kroz pravu internacionalnu žurku u gradu gde ona ne prestaje 24/7! A za odmor tela i duha dodatak azijske atmosfere tu su časovi joge odnosno meditacije. U međuvremenu, najpopularniji svetski muzičari i DJ-evi atmosferu zagrevaju do usijanja baš u pripremama pred najluđu decembarsku noć. Novogodišnja energija koju osetite ovde ne vredi tražiti na ijednom novom mestu, tako da je povratak zagarantovan.

 

Candle Festival

Jul

Izvor

Tokom kišnog perioda u ovom delu Azije jugoistočni deo zemlje pretvara se u pravu paradu umetnosti i autentične kulture, a to treba doživeti. Jedan od razloga popunjenosti svih 12 meseci turističke ponude Tajlanda ogleda se i u dobu kada se putopisi sa zatvorenih plaža sele u oživele provincije, koje ih dočekuju festivalima poput Candle-a. A na njemu pronađu čitav grad rešen da na ulicama pokaže svoje specifičnosti i lepote, za šta su ovde zaduženi umetnosti iz čitave države čija dela u vidu skulptura božanstava, istorijskih ličnosti marširaju na njihovim leđima tokom dana ovog događaja koji propoveda o svemu što Tajland jeste i svedoči atmosferu vrednu miliona turista godišnje!

 

 

A uz Sabai Travel, putujte nikad povoljnije, u let od hiljadu osmeha – TAJLAND VEĆ OD 499 EUR, polasci cele godine! 

 

UPITI & REZERVACIJE 

064/302-7777

[email protected]

Затворено за коментаре.

 • O nama

  SABAI TRAVEL je novootvorena poslovnica u Beogradu, turističke agencije Maja Tours Thailand koja uspešno posluje već 6 godina u Bankoku, specijalizovana za putovanja isključivo na Tajland. Organizujemo sve vrste putovanja: grupna, idividualna, poslovna, medeni mesec, venčanja i druge u svim popularnim mestima širom Tajlanda.

  Terms & Conditions

  Privacy Policy

   

 • Informacije

  Licenca Stay Sabai Travel doo: OTP 59/2017

  Registarski broj/maticni broj:21308994

  PIB: 110162896

 • Adresa

  Privremena kancelarija:

  DND TOP DI agencija za zastupanje u osiguranju

  Adresa:

  Jurija Gagarina 14D lok.2, Belville, Novi Beograd

 • Kontakt

  BEOGRAD: + 381 64  302 77 77 (viber)

  Email: [email protected]

 • Website By Ben Hanna | Copyright Sabai Travel Doo 2017

   

 • Send this to a friend