JEDAN DAN NA TAJLANDU... - SABAI TRAVEL

JEDAN DAN NA TAJLANDU…

Posted By: Maja Smilja

Published On: јануар 16, 2019

S prvim rečima u 2019. godini, odlučili smo prikazati Vam nešto malo drugačije, jedinstveno i u svakom trenutku interesantno – baš kakav je i Tajland.

 

Da li ste ikada bili u Bangkoku? Kakav god bio odgovor, u sledećim redovima pokušaćemo vam dočarati šta Vas očekuje kada u njega (ponovo) svratite. Zašto nijedan dan, sat i minut u njemu neće biti uzalud potrošen a isti biti ispunjen atmosferom koju bi u jednom terminu mogli opisati kao – život.

 

ULIČNI PRODAVCI, UKUSNA HRANA NA SVAKOM KORAKU

Živeti je jedno, iskreno uživati daleko više od toga. Tokom našeg postojanja ta dva aspekta ne sreću se često, ali ono što ćete uhvatiti “u vazduhu” ulica Bangkoka, najbolje se da opisati upravo tako. Pa što dalje koračate, duže se uplićete u tu mrežu što je, sporo i zadovoljno, neodoljivi grad kroji oko vas. Zaljubićete se pre nego što to i shvatite sami!

Bilo da ste ljubitelj aktivnog života, gradske vreve ili pak “mirisa” asfalta, onaj pomešan sa egzotičnim delikatesima odnosno specijalitetima autohtonim za područje Jugoistočne Azije jeste nešto što ulazi pod kožu svakog avanturiste. “Voćni tipovi” biće u svojevrsnom raju lokalnih uživancija poput manga, durijana, kokosa, ananasa, tajskih banana… A to je samo početak u moru voćnih šejkova (od putnika posebno hvaljenih) ili pak niskokaloričnih deserta za jedinstven doživljaj lokalne kuhinje.

Ni slučajno ne zaboravljamo seafood!  Morski plodovi ovde dobijaju potpuno novu dimenziju, obožavani kao luksuzna i najbolja, a opet svakodnevna hrana, pa ćete je naći na svakom koraku, fino upakovanu, svežu i preukusnu. Začini uobičajeni za ovo područje na uličnim tezgama nisu snažni kao što se govori i za to ne morate brinuti, dok ćete vrlo brzo “ući u štos” sporazumevanja sa prodavcima, dobivši obrok baš kakav želite.

 

A kada više ne budete gladni (kao da je to ovde moguće!), ulazite u najveću kinesku četvrt Yaowarat, ali takođe i čitav, široki svet jedinstvene trgovine na mestu gde “ono što ne pronađete, verovatno ni ne postoji”. Dugo razgledanje, šetnja po gustom centru i cenkanje ostavljaju čar pozitivnih utisaka kao nigde drugde.

 

Silhouette of Wat Arun Temple in Bangkok Thailand

NOĆ AKTIVNIJA OD DANA

Ne propustite obilazak gradskog parka i bogato ukrašenih bašti, dodatnu čaroliju kontrasta prestonice. Za kratak odmor tu je sveprisutna i čudotvorna tajlandska masaža Za kratak odmor tu je sveprisutna i čudotvorna tajlandska masaža!

Veče koje dolazi donosi novo uzbuđenje koje će zaseniti svaka očekivanja. Hodajte kroz čuveni Khao San Road, prepustite se potpunom opuštanju u nekom od renomiranih (i povoljnih) restorana i uz lokalnu muziku osetite šta znači biti dobrodošao u Aziji.

Duže rute su vredne, ali ne moraju biti isključivo pešice, jer na svakom koraku pronaćićete (ako ni ne uspete, oni vas sigurno hoće 🙂 ) “tuk-tuk”, potpuno novo iskustvo prevoza.

U gradu koji nikada ne spava možete dočekati i jutro, a da to ne primetite, dok se pod svodovima obala Chao Phraya-e nečujni brodovi i bankoška svetla unapred raduju još jednoj avanturi zvanoj – dan na Tajlandu…!

 

 

U PRAZNIČNOJ AKCIJI – ZA 959EUR odaberite svoju stazu do “zemlje hiljadu osmeha”. 

POGLEDAJTE I POŠALJITE UPIT

REZERVIŠITE:

[email protected]

064/302-77-77

 

Затворено за коментаре.

 • O nama

  Stay Sabai Travel je predstavništvo turističke agencije iz Bangkoka, otvorena 2017. godine u Beogradu, specijalizovano za putovanja u ovu prelepu kraljevinu. Naš cilj je da se poveća interesovanje ljudi za putovanje na Tajland u Srbiji i prave programi za njihovu satisfakciju. S nama postoji mogućnost i da putnici sami diktiraju svoj program, uz savete stručnih saradnika, a na osnovu vaših želja i budžeta. Nudimo paket aranžmane za putovanje na Tajland tokom cele godine kako za individualne upite, tako i za grupna putovanja.

  Terms & Conditions

  Privacy Policy

 • Informacije

  License: Thailand TAT. License 14/01561

 • Adresa

  Address: 672/30 Si Phraya road, Bangrak, Bangkok 10500 THAILAND
  Phone: +66(0)82 599 6159 (WhatsApp) Fax: +66(0) 2116 2315
 • Kontakt

  Email: [email protected]

 • Website By Ben Hanna | Copyright Sabai Travel Doo 2017