ŠTA VIDETI NA TAJLANDU I U 2019? (1) - SABAI TRAVEL

ŠTA VIDETI NA TAJLANDU I U 2019? (1)

Posted By: Maja Smilja

Published On: децембар 28, 2018

 

Vreme darivanja, lepih trenutaka i zagrljaja nenametljivo, ali sada već glasno najavljuje svoj dolazak. 2019. godina biće još jedna u kojoj ćemo želeti što više osmeha, ljubavi i blagostanja, uz što više putovanja – jer ona jesu sve to skupa.

Stanovnici Tajlanda novu godinu po sopstvenom, lunarnom kalendaru, proslavljaju tokom aprila, što ne znači da ne obeležavaju i opštoj svetskoj eurofiji ne prepuštaju i ovih dana, kada nakon magičnih i jedinstvenih festivala poput Lui Khratong-a sav u svetlu i plesu ovaj narod dočekuje čuveni veliki vatromet u Bangkoku.

Stoga ne čudi činjenica da mnogi “putolovci” biraju baš ovu prestonicu za svoj avanturistički i nezaboravni ulazak u 2019. U sledećim redovima preporučićemo Vam zašto se takvim stazama treba voditi i u novim mesecima pred nama!

 

JANUAR – MART 

Centar sezone, Kineska nova godina

Izvor

Širom sveta praznična euforija možda kopni već sredinom januara, ali Tajland je i po tome poseban. Slavlje traje sve do aprila i najveće lokalne proslave! Između toga upoznaćete magične čari leta usred zime, koje ovde intenzivno traje od oktobra pa sve do maja. Južna ostrva tada su među najidealnijim mestima na svetu, a za Bangkok odnosno posebno severno “Tajlandsko gorje” (o kome smo više govorili u prethodnom članku) takvo je svako doba, pa i ovo za sve koji žele promeniti toplu klimu i uzbudljivu atmosferu kakva je tada svakodnevnica na tajlandskoj obali.

Kineska nova godina najlepša je uvertira za tajsku i na jedan fascinantan način kineska četvrt Yaowarat, inače možda i najprometnija u Bangkoku tog dana prikaže svo bogatstvo drevne kulture te mnoge odlike koje je neodvojivo vežu i prepliću za zemlju u kojoj su prihvaćeni kao njeni ravnopravni stanovnici već više stotina godina. Ne propustite ulično slavlje, šarenilo, smeh i carske zmajeve koji šetaju gradom!

 

 

APRIL – JUL

Tajlandska nova godina, festivali

Izvor

Vodeni festival Songran uz mnogo drugih svečanosti u običajima uz koje thai narod obeležava novu godinu održava se uglavnom sredinom aprila i slobodno se može reći – onaj koji nije osetio to, nije ni ovo kraljevstvo u pravom smislu. Egzaltiranost, vera i optimizam u nove, bolje dane nešto je što se pretvara u ogromnu žurku koja nikoga ne ostavlja bez daha, a ni suve odeće!

Ali ovo je samo jedan od događaja koje vredi videti bar jednom u životu (to kažemo znajući da će biti i drugog),  poput Rocket, Ghost ili Fireworks festivala širom države na jugoistoku Azije. Phi Ta Khon u Loei provinciji, u blizini granice sa Laosom nudi čudesnu mešavinu kulture ovih naroda ogledajući se kroz feštu koja tokom juna ili jula izvodi stanovnike u specifičnim, pomalo zastrašujućim maskama koje simbolizuju religijsku, tajlandsku kulturu ali i umetničko-zabavni doživljaj onoga što pokreće čitavu provinciju te dovodi ljude iz čitavog regiona i sveta na ovu godišnju žurku.

Budističku prirodu nosi i severoistočni Rocket festival čiju je svrhu do dan danas održao seoski deo zemlje. Tradicija ovog dela jeste lansiranje raketa u nebesa kako bi se Bogovi umilostivili molitvama te odobrili kiše potrebne za uspešnu poljoprivrednu sezonu. A ako nešto ne valja izostaviti ikada, to bi svakako bila Pattaya, središte zabave u najzabavnijoj kraljevini! Za proslave, radost i dobru atmosferu ovde ćete uvek naći razloga, ali nekako se najbolje prisetiti najsrećnijih, prazničnih dana tokom junskog svetskog festivala vatrometa. Zapamtite, prvi dan je proba, a onda nebo zapara kreacija najboljih majstora ovog veselog zanata. Pattaya-u nikad ne vredi zaobići!

 

DRUGI DEO naših top destinacija u 2019. pročitajte u narednom tekstu, a dotad pogledajte našu ponudu za prvih 6 meseci uz specijalnu TOP cenu samo do 31.12 za putovanje na Tajland u martu.

Sabai Travel daruje na kraju ove, a nastaviće i tokom nastupajuće godine. ŽELIMO VAM SREĆNE PRAZNIKE, PUNO ZDRAVLJA, USPEHA I PUTOVANJA – JUST STAY SABAI! 

 

Затворено за коментаре.

 • O nama

  Stay Sabai Travel je predstavništvo turističke agencije iz Bangkoka, otvorena 2017. godine u Beogradu, specijalizovano za putovanja u ovu prelepu kraljevinu. Naš cilj je da se poveća interesovanje ljudi za putovanje na Tajland u Srbiji i prave programi za njihovu satisfakciju. S nama postoji mogućnost i da putnici sami diktiraju svoj program, uz savete stručnih saradnika, a na osnovu vaših želja i budžeta. Nudimo paket aranžmane za putovanje na Tajland tokom cele godine kako za individualne upite, tako i za grupna putovanja.

  Terms & Conditions

  Privacy Policy

 • Informacije

  License: Thailand TAT. License 14/01561

 • Adresa

  Address: 672/30 Si Phraya road, Bangrak, Bangkok 10500 THAILAND
  Phone: +66(0)82 599 6159 (WhatsApp) Fax: +66(0) 2116 2315
 • Kontakt

  Email: [email protected]

 • Website By Ben Hanna | Copyright Sabai Travel Doo 2017

   

 • Send this to a friend