NACIONALNI PARKOVI - TAJLAND U DRUGOM SVETLU - SABAI TRAVEL

NACIONALNI PARKOVI – TAJLAND U DRUGOM SVETLU

Posted By: Maja Smilja

Published On: децембар 16, 2018

Da, ovo mesto baštini i najfinije oblike prirode, izvajane od sile nama nepoznate. U to se uveri svaki od miliona turista koji čitave godine borave širom “Tajlandskog gorja” i upozna još jednu božanstvenu stranu kraljevine u jugoistočnoj Aziji.

Život stanovnika ovih najvećim delom planinskih predela prilično je jednostavan, što i govore široka pirinčana polja kao njihov glavni izvor prihoda, a način života se razlikuje od plemena do plemena, čija je raznovrsnost posebno bogatstvo države. Pak, u jednom se ne razlikuju – za osmeh na licu i zadovoljstvo im ne treba previše, a kako i ne bi kad im je, čini se, priroda podarila raj!

Kada je reč o nacionalnim parkovima, isti su jedinstveno nacionalno blago, s kojim se bukvalno svaki stanovnik ophodi sa velikim poštovanjem. Način na koji neguju ono najlepše za nauk je mnogim drugim zemljama, a još jedna izuzetna činjenica jeste da, uprkos “glavnom oružju” u vidu baš ovog tipa turizma, susedne zemlje nalaze apsolutno ravnopravnog konkurenta u onoj poznatoj po smaragdnim talasima i belim plažama.

 

DOI INTHANON

Park je u sklopu najviše planine odnosno vrha Tajlanda (2565 m), u provinciji Chiang Mai. Gotovo svaki prizor nadahnuće svaku tačku a mogućnosti da uživate u zelenilu koje preplavljuje sve, pa i dušu, su ogromne. Osim toga naićićete i na lokalno stanovništvo u brdskim predelima čiju ćete tradiciju iznova upijati. Ovi predeli obiluju raznovrsnim čudima prirode – od visokih vodopada preko beskrajnih cvetnih polja i rajskih bašti sa endemskim biljnim vrstama koje ćete sresti samo ovde. Ono što ovu lokaciju čini jednom od najposećenijih u zemlji i apsolutno posebnom jeste neverovatan kontrast kompleksa zlatnih palata u kojima je kraljevska porodica boravila i odmarala, u potpunosti okružena gustom šumom.

 

KHAO YAI

Osim stare prestonice Ayutthaya-e, na samo par stotina kilometara od današnje, Bangkoka, nalazimo nešto što nije sa ovoga sveta! Banjski, planinski, avanturistički duh uklopljen je u ovu svime prebogatu destinaciju koja, kako zbog svoje blizine glavnom gradu, a još više do svojih neizrecivih blagodeti jeste neizbežan nacionalni park koji svi koji su zainteresovani da turistički spoznaju nekadašnji Sijam na jedan sasvim jedinstven, drugačiji način, moraju posetiti.

Osim velikog životinjskog sveta kome je ovde ostavljen mali raj, svako ko isti poštuje moćiće da podeli sve ono što Khao Yai ima da ponudi – a ima za sve, zaista. Postoji opcija iznajmljivanja automobila, motora ili skutera te u potpunosti u sopstvenoj režiji pronaći sve ono što ovaj dom slonova, jelena, majmuna, tigrova, gibona i brojnih vrsta ptica ponosno prikazuje čitavom svetu.

 

SI SATCHANALAI HISTORICAL PARK

Još jedan impresivan deo prošlosti našao je svoje mesto u sklopu nacionalnog parka u čuvenom gradu severnog Tajlanda, Sukhothai. Predstavljao je jedno od prvobitnih kraljevstava istog imena na ovom području u periodu 13. i 14. veka, o čemu svedoče srednjovekovni hramovi koji čuvaju tajne i legende u čežnji da ih ispričaju svakom ko blizu njih kroči.

Stoga o njima nećemo previše, jer je najveća čar kada otkrijete sami… ali otkrićemo da je dovoljna činjenica svetska baština UNESCO-a gde je uvršteno celokupno nasleđe ovih predela. Hiljade novih turista svake godine poseti mesto koje govori o jednoj pomalo zaboravljenoj, a istinskoj lepoti planete Zemlje i ljudskog stvaralaštva u njoj. Osim iznajmljivanja bicikala, čitav park možete i prepešačiti, usput se sretajući sa fascinantnim skuplturama Bude i zdanjima u kojima je isti slavljen vekovima.

Izvor

 

I sigurno je da nismo naveli ni deo vrednih nacionalnih parkova za koje svako ko se i približi domu hiljadu hramova i osmeha mora pronaći vremena, ali baš zato vas i pozivamo ovde, u svako doba godine. Gde god se budete zaputili, postoji desetine puteva, i svaki je pravi. Ne oklevajte već uplovite u avanturu istraživanja i sledite svoje srce – zaigraće pri ušuškanim dolinama Tajlanda!

 

A mi vas dočekujemo, kad god budete želeli na:

Individualnim putovanjima

Grupnim putovanjama

Vikend ekskurzijama 

Jedrenjima na moru

 

Kontaktirajte nas na:
[email protected]
064/302-77-77
www.sabaitravel.rs

I otputujte u maštu!  

 

 

Затворено за коментаре.

 • O nama

  Stay Sabai Travel je predstavništvo turističke agencije iz Bangkoka, otvorena 2017. godine u Beogradu, specijalizovano za putovanja u ovu prelepu kraljevinu. Naš cilj je da se poveća interesovanje ljudi za putovanje na Tajland u Srbiji i prave programi za njihovu satisfakciju. S nama postoji mogućnost i da putnici sami diktiraju svoj program, uz savete stručnih saradnika, a na osnovu vaših želja i budžeta. Nudimo paket aranžmane za putovanje na Tajland tokom cele godine kako za individualne upite, tako i za grupna putovanja.

  Terms & Conditions

  Privacy Policy

 • Informacije

  License: Thailand TAT. License 14/01561

 • Adresa

  Address: 672/30 Si Phraya road, Bangrak, Bangkok 10500 THAILAND
  Phone: +66(0)82 599 6159 (WhatsApp) Fax: +66(0) 2116 2315
 • Kontakt

  Email: [email protected]

 • Website By Ben Hanna | Copyright Sabai Travel Doo 2017

   

 • Send this to a friend