LOI KRATHONG - PRAZNIK PRE PRAZNIKA - SABAI TRAVEL

LOI KRATHONG – PRAZNIK PRE PRAZNIKA

Posted By: Maja Smilja

Published On: новембар 23, 2018

Sve ono što pokušavamo opisati rečima, pada pred jednim doživljajem ovog festivala uživo. I budite svesni u svakom trenutku, da ono što ćete videti prvi put, stanovnici Tajlanda žive svakog dana, svake godine, a da ova zemlja ne nosi bez razloga “hiljadu osmeha”.

Da, nije najbogatija niti najsavršenija, možda ima i lepših. Ali to što ćete sresti ovde, ne tražite uzalud bilo gde. Uostalom, šta je uopšte bogatstvo? Ako nije hiljade ljudi koji nasmejano niz reku puštaju simbol nade, s čvrstim uverenjem i željama da naredna godina prođe u spokoju i blagoslovu.

Zato je jučerašnji Loi Khratong jedan od najiščekivanijih dana u kalendarskom dobu svih stanovnika velikog dela Jugoistočne Azije.

 

https://i.pinimg.com/originals/bb/c3/da/bbc3da3b1ad7c3d3e1c547d6c14b470c.jpg

 

Uglavnom napravljeni od drveta banane, svećnjaci sa darovima poput tradicionalnog dezerta “Hoi Mok” puštaju se niz reku stvarajući prizor koji nikada ne iščezava iz sećanja svakog prisutnog, a svaki put osećaj je predivan kao prvi. Čarobne dane novembra (između 18 i 22), odnosno u Tajlandskom lunarnom kalendaru dvanaestog meseca u godini povezuje Yi Peng, drugi deo događaja koji tu noć pretvori u nešto nesvakidašnje na ovom svetu!  Lampioni, zajedno sa svim željama od Chiang Mai-ja do Bangkoka puštaju se ka nebu izazivajući dečje ushićenje i kod najstarijih.

 

Da, ovo zaista jeste prvi, predivan praznik koji planetu uvodi u jedno lepše, smirenije doba godine i nosi poruku da se vredi boriti, kako bi svaki mesec, svaki dan bio Loi Krathong. Ovde već jeste tako, zato ne propustite posetiti ovo mesto!

 

PUTUJTE NA TAJLAND UZ SABAI – Bezbedno, luksuzno, nezaboravno!

KONTAKTIRAJTE NAS: 

[email protected]

(+381) 064/302-77-77

 

Затворено за коментаре.

 • O nama

  SABAI TRAVEL je novootvorena poslovnica u Beogradu, turističke agencije Maja Tours Thailand koja uspešno posluje već 6 godina u Bankoku, specijalizovana za putovanja isključivo na Tajland. Organizujemo sve vrste putovanja: grupna, idividualna, poslovna, medeni mesec, venčanja i druge u svim popularnim mestima širom Tajlanda.

  Terms & Conditions

  Privacy Policy

   

 • Informacije

  Licenca Stay Sabai Travel doo: OTP 59/2017

  Registarski broj/maticni broj:21308994

  PIB: 110162896

 • Adresa

  Privremena kancelarija:

  DND TOP DI agencija za zastupanje u osiguranju

  Adresa:

  Jurija Gagarina 14D lok.2, Belville, Novi Beograd

 • Kontakt

  BEOGRAD: + 381 64  302 77 77 (viber)

  Email: [email protected]

 • Website By Ben Hanna | Copyright Sabai Travel Doo 2017

   

 • Send this to a friend