KAMBODŽA - SKRIVENI CVET AZIJE - SABAI TRAVEL

KAMBODŽA – SKRIVENI CVET AZIJE

Posted By: Maja Smilja

Published On: новембар 17, 2018

Naučili smo već, ali uvek se vredi podsetiti i svakom novom čitaocu otkriti kakav safir planete zemlje čuva jugoistok Azije. Zemlje jedinstva, vekovne borbe za slobodu i zlatne prošlosti danas su neizostavna destinacija svakoga ko u životu ne želi propustiti ono što je istinski važno – avanturu u slavu istog, osmeh i usmerenje ka napred u svakom trenutku i svakoj situaciji.

To sigurno jeste ono što ćete naučiti od Kambodže, blistave, razorene i iznova vaskrsle zemlje koja se hrabro i s optimizmom bori sa svime što je snalazilo u bliskoj istoriji do pre samo 30-tak godina.

Ni genocid, ni glad ni razaranje Kmerima nije oduzelo duh dobrodošlice, dobročinstva i onaj poznat smešak novim gostima koji iznova i u sve većem broju razumeju značaj drevnog Angkor Vata, najveću versku građevinu današnjeg sveta (hinduističku, a potom budističku) i nekadašnje središte istoimenog carstva, a danas simbol ovenčan i na nacionalnoj zastavi.

A vara se onaj ko u tome vidi i jedinu dragocenost ove 15-milionske kraljevine, koja na jugu izlazi na Tajlandski zaliv. Pa čak ni sam dvomilionski Pnom Pen, glavni i nadaleko poznati centar nije dovoljan za nabrojiti sve što možete pronaći i punim plućima udahnuti ovde – među jednom od najstarijih civilizacija sveta (prvi tragovi stanovanja 4000 godina p.n.e), gde je nastao pirinač, vladali Funan i Čenla a susedi se otimali o krasne šume i doline, domu makaki majmuna, ždralova i bambusa.

Umetnost je ovde oivičena u svemu što čovek može načiniti lepim, pa takav utisak naćićete i na farmi svile, dok će vas život na jezeru čarobnog Siam Reap-a zanavek uveriti da je ovo stanište svakoga čija duša ište mir, a na kom je on mestu lepši do među nedirnutom prirodom?

Neukrotive džungle i fascinantni mangrovi još jedna su specifičnost države Džajavarmana II, koji se, pozivajući se na potomstvo suverena Funana proglasio vođom ovog naroda, a nakon osvajanja uz Mekong nadenuo i hinduističko zvanje vladara sveta “čakravartin”.

Zato dajte sebi zadovoljstvo koje vredi kilometara, i doživite zalazak sunca s osećanjem da ste na krovu sveta – to je samo Angkor Vat!

 

U životu uvek postoji vreme za nešto, a mi verujemo da je baš sada za putovanje u Kambodžu i Vijetnam, uz novi aranžman, SAMO U SABAI TRAVEL-U! 

Odaberite datum i tip, a nama ostaje darivati Aziju na dlanu – ostalo će ona napraviti sama. 

POZOVITE (+381) 064-302-77-77, pošaljite upit na sajtu OVDE ili na adresi [email protected] za sve informacije o ceni i rezervaciji.

 

Garantujemo samo jedno, nije bitno kud ste bili, ovde će biti najbolje dosad! 

 

 

Затворено за коментаре.

 • O nama

  Stay Sabai Travel je predstavništvo turističke agencije iz Bangkoka, otvorena 2017. godine u Beogradu, specijalizovano za putovanja u ovu prelepu kraljevinu. Naš cilj je da se poveća interesovanje ljudi za putovanje na Tajland u Srbiji i prave programi za njihovu satisfakciju. S nama postoji mogućnost i da putnici sami diktiraju svoj program, uz savete stručnih saradnika, a na osnovu vaših želja i budžeta. Nudimo paket aranžmane za putovanje na Tajland tokom cele godine kako za individualne upite, tako i za grupna putovanja.

  Terms & Conditions

  Privacy Policy

 • Informacije

  License: Thailand TAT. License 14/01561

 • Adresa

  Address: 672/30 Si Phraya road, Bangrak, Bangkok 10500 THAILAND
  Phone: +66(0)82 599 6159 (WhatsApp) Fax: +66(0) 2116 2315
 • Kontakt

  Email: [email protected]

 • Website By Ben Hanna | Copyright Sabai Travel Doo 2017

   

 • Send this to a friend