PRIRODA JE PODARILA - LAOS - SABAI TRAVEL

PRIRODA JE PODARILA – LAOS

Posted By: Maja Smilja

Published On: октобар 24, 2018

I ovoga puta govorićemo predstavićemo nešto novo, ponudivši novi skriveni safir naše planete, kojim obiluje prostor Jugoistočne Azije.

 

Ova mala zemlja (oko 6,5 miliona stanovnika) izvornog imena “Lao”, kako je i danas nazivaju njeni stanovnici (ali i u okruženju) bila je kolonizovana od strane Francuske, koja je i odgovorna za promenu u današnji naziv, a nezavisnost su ponovo stekli 1953.

U svojoj istoriji beleži čuvene kraljeve koji su donosili prosperitet meštanima ove azijske teritorije, pa se i danas, još oporavljajući se od poslednje okupacije, rado sećaju vremena Luang Prabanga, koji je vladao od 1895. do 1904. a danas ima i svoj grad.

Ono što je sigurno jeste da narod Laosa nema mnogo, a opet obiluje sa i previše blaga! I to se oseti pri svakom mirisu, koraku i pejzažu koji ćete uhvatiti pri dolasku u “zemlju milion slonova”, kako je još od davnina “krste”. Neprocenjiva priroda ogledana u velikim, prostranim šumama s retkim biljkama i životinjskim vrstama ili pak planinama koje paraju nebo daju draž u svojoj jednostavnosti koja očarava.

Na zapadu je i Mekong, najduža reka u državi i granica s Tajlandom, inače kulturno veoma bliskim. Znajući da tek predstoji priča o Vijentijanu, nekadašnjem centru Lan Sang kraljevine, jasno je da ćete zemlju tigrova, papagaja, slonova i riba zavoleti na prvo putovanje!

Čak 68 etničkih grupa sastojano od planinskih lokalnih plemena identifikovano je u Laosu, pa ne treba ni čuditi fascinantnost različitosti tradicija koje opisuje ovo mesto. Ipak, sve ćete o njemu najlepše saznati u prestonici koja je po legendi nastala zahvaljujući princu Tetaradi koji ga je osnovao nakon napuštanja legendarnog kraljevstva Muong Intagapata Maha Nakon. Drugi izvori svedoče o ranom kmerskom naselju koje se sabralo oko hinduističkog hrama, a današnjeg simbola čitave zemlje, stupe Pa Tat Luang.

Da, njena dominacija i velelpnost oduševiće vas, ali to je samo početak ove avanture na jednom sasvim drugom delu planete. Od 1560 do 1707. deo Lan Sanga, bio je i u sastavu Sijama, a danas gordo priča priču o svojoj izuzetnosti, a to je nešto što valja čuti.

Tu je i utisak da nema mnogo stvari u ovom gradu a da nisu prekrivene zlatom! Videćete i “zaspalog Budu” u istoimenom parku, ploviti obalama najduže reke Azije, diviti se hramovima i Patuxai kapiji, simbolu oslobođenja koje će definitivno potvrditi osećaj da ste usred Pariza, ali ne. Tu ste, na jugu najmnogodoljudnijeg kontinenta i upoznajete nešto što nikada niste, u društvu prekrasnih ljudi koji će dati sve što imaju, koliko god to bilo. I zaljubićete se u Laos!

 

I obavezno pratite SABAI TRAVEL, jer uskoro ispunjavamo sve vaše snove. Ono što možda niste ni tražili, ali ste ceo život čekali! Golden Triangle tour ponudiće dečju radost u radoznaloj spoznaji tri naroda, kulture, načina života i istorijskih relikvija. Jedno im je zajedničko – ne zna se koja je lepša – Laos, Mjanmar ili Tajland! 

 

 

Sve informacije i upiti na našoj Facebook i Instagram stranici! 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 • O nama

  SABAI TRAVEL je novootvorena poslovnica u Beogradu, turističke agencije Maja Tours Thailand koja uspešno posluje već 6 godina u Bankoku, specijalizovana za putovanja isključivo na Tajland. Organizujemo sve vrste putovanja: grupna, idividualna, poslovna, medeni mesec, venčanja i druge u svim popularnim mestima širom Tajlanda.

  Terms & Conditions

  Privacy Policy

   

 • Informacije

  Licenca Stay Sabai Travel doo: OTP 59/2017

  Registarski broj/maticni broj:21308994

  PIB: 110162896

 • Adresa

  Privremena kancelarija:

  DND TOP DI agencija za zastupanje u osiguranju

  Adresa:

  Jurija Gagarina 14D lok.2, Belville, Novi Beograd

 • Kontakt

  BEOGRAD: + 381 64  302 77 77 (viber)

  Email: [email protected]

 • Website By Ben Hanna | Copyright Sabai Travel Doo 2017

   

 • Send this to a friend