KRABI, NAJLEPŠA PROVINCIJA TAJLANDA - SABAI TRAVEL

KRABI, NAJLEPŠA PROVINCIJA TAJLANDA

Posted By: Maja Smilja

Published On: април 6, 2018

Oh Taj Krabi, 

Provincija Krabi je najpoznatija turistička destinacija na Tajlandu. Jedan od razloga je spoj netaknute prirode, tropskih šuma i belih peščanih plaža.

Sam grad  Krabi, koji nosi ime po istoimenoj provinciji je razvijen i živi od industrije i turizma.Pogodno je mesto za šoping, ali i za noćni život.

I ako se radi o poluostrvu, do njega se najčešće stiže preko mora. Provincija se nalazi na zapadnoj obali Tajlanda, na Andamanskom moru koje je deo Indijskog okeana. Sa neverovatno lepih plaža, od kojih su čuvene Ao Nang I Railay, pruža se pogled  na mnogobrojna ostrva.

Phi Phi ostrva su najpoznatija, i važe za “zvezdu” Tajlanda jer su se našla u brojnim filmovima. Na ostrvu Phi Phi Ley je 1999.godine sniman film “Plaža” u kom je glumio Leonardo Di Kaprio, na neverovatno lepoj plaži Maya Bay. Ostrvo Phi Phi Don je najveće, i jedino naseljeno. PhiPhi ostrva su pravo mesto za avanturiste, jer nude dobar provod,  i brojne aktivnosti poput ronjenja, snorkinga, skakanja sa litice…

Koh Lanta je veoma egzotična oblast zahvaljujući svojoj udaljenoj lokaciji, netaknutim plažama  i predivnom vremenu. Ona obuhvata 52 ostrva u najjužnijoj regiji provincije Krabi, a najveće i najpoznatije je Koh Lanta Yai.

 

 

 

Koh Lanta je ostrvo za ronjenje i nalazi se u top deset svetskih destinacija za ljubitelje ronjenja. Stari grad je  mesto gde se zivi autenticno kao i pre nekoliko stotina godina. Ovde je zanimljivo videti  plantaže kokosovih palmi, kao i

Cigane ribare kako vade svoje mreže iz mora danas, isto kao i vekovima pre.

Na južnoj strani ostrva nalazi se nacionalni park  Mu Ko, koji je ujedno dom nomadima, tj. morskim ciganima.

Krabi, iako nije veliko područje, ima brojne znamenitosti koje vredi posetiti.

   Nacionalni park Thung Teao Forest Krabi je poznat po područjima izuzetne prirodne lepote. Šuma sa bujnom vegetacijom i sa tkz. večnim drvećem koje se proteže do neba, neuobičajenim šumskim stvorenjima i podnožjem krečnjaka. Ovaj park prirode poseduje bogati biodiverzitet, i mogu se videti  retke biljne i životinjske vrste, od kojih se neke smatraju iščezlim.

U ​​Nacionalnom parku Thung Teao, najpoznatije je kristalno jezero-Emerald Pool.  Smaragdnu boju jezeru daje kombinacija minerala i peščanog dna.

Voda se dopunjava prirodnim vodotocima (Hot Springs)  koji dolaze iz slatkovodnih izvora na brdu krečnjaka iznad. Možete sedeti na oblom kamenu, dok Vas masira topla voda iz potoka, koja je lekovita. Postoji putanja 1,4 km hoda koja prolazi kroz šume i vodi do neverovatnih slatkovodnih bazena, koje većina turista ne vidi jer ide kraćom stazom. Bićete očarani ovim prizorima, i divnim bojama!

 

Tigrova pećina (Wat Tham Sua) je hram koji se nalazi u blizini Krabija, i jedno je od najvećih prirodnih čuda Tajlanda. Smešten je u prirodnim pećinama u džungli, a u njemu borave monasi. Prava atrakcija je otisak Bude. Da bi se došlo do hrama potrebno je penjanjem napraviti 1 272 koraka.

 

 

Planine Khao Khanab Nam su jedna od najvećih znamenitosti Krabija. Između dve krečnjačke litice koje stoje uspravno protiče reka, stvarajući veličanstven prizor. Jedna od atrakcija ovih planina je pećina sa zbirkom stalagmita i stalaktita.

Okamenjeno groblje ljuštura Susan Hoi pravi je fenomen. Nalazi se na 17 kilometara od centra grada Krabija. Proteže se na 200 metara duž Ban Laem Pho, a staro je između 25-40 miliona godina. Nastalo je kada je krečnjak pokrio fosilizovane školjke, puževe, i druga morska stvorenja.

Krabi zaista ima mnogo toga da ponudi- znamenitosti, prelepe plaže, brojna egzotična ostrva obrasla bujnom vegetacijom, preukusnu tajlandsku kuhinju, i sve to uz ljubaznost i osmeh meštana. Krabi je zaista destinacija iz snova I mnogo je razloga da Vam bude u planu za neko naredno putovanje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

 • O nama

  SABAI TRAVEL je novootvorena poslovnica u Beogradu, turističke agencije Maja Tours Thailand koja uspešno posluje već 6 godina u Bankoku, specijalizovana za putovanja isključivo na Tajland. Organizujemo sve vrste putovanja: grupna, idividualna, poslovna, medeni mesec, venčanja i druge u svim popularnim mestima širom Tajlanda.

  Terms & Conditions

  Privacy Policy

   

 • Informacije

  Licenca Stay Sabai Travel doo: OTP 59/2017

  Registarski broj/maticni broj:21308994

  PIB: 110162896

 • Adresa

  Privremena kancelarija:

  DND TOP DI agencija za zastupanje u osiguranju

  Adresa:

  Jurija Gagarina 14D lok.2, Belville, Novi Beograd

 • Kontakt

  BEOGRAD: + 381 64  302 77 77 (viber)

  Email: [email protected]

 • Website By Ben Hanna | Copyright Sabai Travel Doo 2017

   

 • Send this to a friend