Blog

Tajland je najlepši u martu!

Posted By: Maja Smiljanic Published On: January 11, 2018

Tajland je najlepši u martu!

Pozivamo Vas na nezaboravno putovanje! Vodimo Vas u biser jugoistočne Azije, na magični Tajland po neverovatnoj ceni!

(more…)

Read More

Posted By: Maja Smiljanic Published On: January 9, 2018

AYUTTHAYA- legenda o večnom gradu

Na samo 80  km od Bangkoka, glavnog grada Tajlanda, nalazi se nekadašnja prestonica, sada već legendarna Ayutthaya, čije je puno ime Phra Nakhon Si Ayutthayal. Naziv grada potekao je iz epa Ramajana, u kome se kao rodno mesto kralja Rame navodi Ajodhja (Ayodhya).
Ovaj grad osnovan je 1350.godine od strane  kralja Ramatibodija I i kao takav bio je druga prestonica tadašnjeg Sijama, odmah nakon Sukothaia.Doživeo je procvat u periodu između 14.og i 18.og veka kada je postao centar diplomatije i trgovine, urbano, kosmoplitsko mesto prepuno palata, hramova čak više od 300. Strateški je smešten tako da je okružen sa tri reke Chao Phraya, Lopburi i Pa Sak koje su grad povezivale sa Sijamskim zalivom. Pozicija je štitila grad od poplava, ali i od potencijalnih neprijatelja. 400 godina Ayutthaya je bila glavni grad istoimenog tajlandskog kraljevstva.

Uprkos tome, 1767. godine, Ayutthaya je uništena od strane Burme, čija je vojska u potpunosti razorila grad i naterala stanovništvo na beg. Iako vidljivo oštećene, ruševine i dalje izazivaju oduševljenje i strahopoštovanje kod svakog posetioca.
Ovako brutalno uništena Ayutthaya je ipak opstala u nekoj svojoj drugoj formi da svedoči o neverovatnoj istoriji jednog naroda.

(more…)

Read More

Posted By: Maja Smiljanic Published On: January 3, 2018

BANGKOK- grad ljudi, hramova, tradicije i anđela

Iako predviđaju da će u nekom budućem periodu,  nama nešto daljoj budućnosti, veliki deo grada biti pod vodom reke Čao Praja, ova metropola koju nazivaju i Vencecija Istoka postala je već sada legendarna i beleži rekordan broj turista. Prema navodima magazina Forbes, ovaj magični grad u godini za nama, posetilo je više od 20.000.000 turista i time nadmašio svetske metropole poput Pariza, Londona, Dubaija… U prilog tome ide činjenica da je Tajland postao prepoznatljiva destinacija na turistickoj mapi kojoj hrle svi koji žude za egzotikom, tradicijom, modernim, takoreći brzim načinom zivota.

Glavni grad Kraljevine Tajland, Bangkok, (prestonica od 1782.godine za vreme kralja Rame I) kako ga sami Tajlanđani nazivaju i grad andjela, predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, Istoka i Zapada, ali ono zbog čega je ovaj grad tako poseban jesu ljudi, stanovnici ovog grada koji nikad ne spava.
Broji oko 10 miliona stanovnika u užoj i oko 15 miliona u široj regiji. Ubedljivo je najmnogoljudniji grad na Tajlandu, a samim tim je i najveći grad koji se nalazi na istočnoj obali reke Čao Praja, nedaleko od Tajlandskog zaliva. Ova reka  deli grad na dva potpuno drugačija, takoreći suprotna dela koji čine jednu, potpunu celinu: Desna obala (stari Thonburi)- to je deo u kojem se nalazi veliki broj kanala koji su povezani sa rekom, zbog cega je grad i dobio naziv Venecija Istoka. Ovaj deo je više tradicionalnog karaktera  dok je leva obala moderna metropola: poslovne četvrti u kojima se nalaze sedišta velikih kompanija, šoping centri, hoteli i soliteri kao potpuna suprotnost čudesnim hramovima. Ovaj grad je skoro nemoguće upoznati u potpunosti, uvek će Vas nešto novo iznenaditi i ostaviti bez daha.
Uprkos vrelini asfalta i velikoj vlažnosti vazduha koje Vas na momente obaraju i izazivaju čudna osećanja, u vazduhu se na momente oseća miris tradicije, egzotike, esencije limuna, djumbira, koji se u velikim kolicinama koriste u tajlandskoj kuhinji, a za koju važi da je jedna od najzdravijih koja stimuliše aktivnost digestivnih organa i disajnih puteva.

(more…)

Read More

Posted By: Maja Smiljanic Published On: December 21, 2017

TAJLAND – zemlja hedonista, uživanja, osmeha

Kraljevina Tajland ili popularnije „Tajland“ ušuškan je u srcu jugo-istočne Azije. Poznat je kao i zemlja slobode a nosio je naziv Sijam do 1939.godine kada je i zvanično postao Kraljevina Tajland. Danas, ovo čudesno kraljevstvo predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija a u prilog tome ide veliki broj prirodnih kurioziteta, među kojima su najpopularnija rajska ostrva (preko 1400) sa prelepim peščanim plažama, preplitanje istorije, kulturno istorijskih spomenika, budističkih hramova, tradicije sa jedne i čuvenog noćnog, savremenog (kosmopolitskog) života sa druge strane ove prelepe zemlje koja je po veličini svoje teritorije slična Španiji, (513.120 km2). Broji oko 68 miliona stanovnika od kojih su 75% Tajlanđani, 14% Kinezi i preostali 1 % čini ostalo stanovništvo. Oko 92% stanovništva govori zvaničnim tajlandskim jezikom ili nekim od njegovih regionalnih dijalekata, ali u zadnje vreme usled razvoja turizma, turističke infrastrukture i izuzetno velikog broja inostranih turista u većem delu zemlje govori se i razume engleski jezik.

Sa Laosom se graniči na severoistoku, na istoku granicu deli sa Kambodžom, a na severozapadu, prvi sused je Mjanmar. Tajlanđani su jedini narod u jugoistočnoj Aziji koji nikada nije bio kolonizovan od strane evropskih kolonijalnih sila. Zato je tajlanđanska kultura ostala netaknuta i autentična, zadržala je sve ono što je čini tako posebnom i prepoznatljivom.

Smešten na samo 15 stepeni severno od Ekvatora, Tajland ima tropsku klimu i temperature se obično kreću od 19 do 38 stepeni Celzijusovih. Vreme na Tajlandu je uglavnom toplo i vlažno: tipično za lokaciju ove zemlje unutar tropskog podneblja. Uopšteno govoreći, klima na Tajlandu ima tri godišnja doba: „vrelu“(od marta do juna) , “kišnu” (od maja do novembra) i „svežu“ sezonu (između novembra i februara), mada tajlandska geografija omogućava posetiocima da pronađu odgovarajuće vreme negde u zemlji tokom cele godine. S toga se iz navedenog zaključuje da je Tajland najbolje posetiti od novembra do februara.

Glavni grad Tajlanda je Bangkok, moderna i tradicionalna prestonica istovremeno, koju odlikuju, brojne atrakcije, fascinantna istorija, veliki broj autentičnih restorana, budističkih hramova, fenomenalan noćni život, nasmejani ljudi koji su potpuno suprotni „zapadnjacima“ i koji doprinose prepoznatljivoj reputaciji Tajlanda kao zemlje osmeha i hedonista.

Ono što je specifično za tajlandski turizam jeste da za svaku vrstu putnika i za svačiji budžet postoje smeštajne jedinice koje imaju važnu funkciju u prijemu gostiju, od luksuznih spa odmarališta, hotela sa pet zvezdica do staromodnih bungalova.

Ukoliko ste zainteresovani za putovanje sa nama u zemlju osmeha, pišite nam na [email protected]

SABAI avantura na Tajlandu

Read More
 • Search

 • Najnovije Ponude

 • O nama

  SABAI TRAVEL je novootvorena poslovnica u Beogradu, turisticke agencije Maja Tours Thailand koja uspesno posluje vec 6 godina u Bankoku, specijalizovana za putovanja iskljucivo na Tajland. Organizujemo sve vrste putovanja grupna, idividualna, poslovna, medeni mesec, vencanja i druge u svim popularnim mestima sirom Tajlanda.

  Terms & Conditions

  Privacy Policy

   

 • Informacije

  Licenca Stay Sabai Travel doo: OTP 59/2017

  Registarski broj/maticni broj:21308994

  PIB: 110162896

 • Adresa

  Privremena kancelarija:

  DND TOP DI agencija za zastupanje u osiguranju

  Adresa:

  Jurija Gagarina 14D lok.2, Belville, Novi Beograd

 • Kontakt

  TAJLAND: + 66 82 599 6159 (whats app)

  BEOGRAD: + 381 64 061 3464 (viber)

  email: [email protected]

 • Website By Ben Hanna | Copyright Sabai Travel Doo 2017

 • error: Content is protected !!

  Send this to a friend